Unterkünfte

Häggeboda Glas

Laxå, Örebro län

Kategorien

  • Herberge
  • Kunst

Boende Unikt drömläge med egen strand vid Unden Stugan är enskilt belägen vid Unden med egen strand mitt i det trolska Tiveden och erbjuder en storslagen utsikt över sjön. Här råder lugn och ro till ljudet av vågorna som rullar in mot stranden. Till närmaste granne är det 500 m. Nybyggd och bekväm med 2 sovrum med sammanlagt fyra sovplatser. Fullt utrustat kök med diskmaskin. Underbar braskamin i öppen planlösning med utsikt över sjön gör att vi valt bort tv. En stor solig altan längs med huset i söder samt en "kvällsaltan" med chans till vackra solnedgångar. En fräsch liten bastu har nyligen byggts till badrummet. Naturen och skogen runt om är biotopskyddad så varsamhet råder! Rikt fågelliv!

Egen naturstrand med starkt strandskydd!

Avstånd till national park Tiveden 12 km (14 minuten)

Jeanette o Fredrik Håkansson gör konst och bruksföremål i glas i Tiveden. Naturen runt om i denna bygd är inspirerande vild och trolsk! I glaset vill vi förmedla detta och känslor av ursprung och livsvillkor. Vi använder oss av en fusing teknik som innebär att glaset sammansmälts med olika metaller och sedan slumpas glaset till önskad form. Ofta återspeglas årstidernas färger! Kraften hämtar vi i ”den lilla Bullerbyn” Häggeboda intill sjön Unden där Jeanette har sina rötter sedan 1500 talet.

Önskas något unikt konst eller bruksglas? Gör gärna ett besök i verkstaden. ring eller sms så öppnar vi. Telefon 070 26 76 190. För övriga öppettider se vår hemsida.

In der Nähe